1. Anasayfa
  2. Cpanel

PHP Limitlerinin Artırmanın 6 Yolu

PHP Limitlerinin Artırmanın 6 Yolu
0

Başta Wordpress gibi sistemleri kullanırken default limitlendirmelerde sorun yaşayabilirsiniz. Bu durumda PHP limitlerinizi artırmanız gerekmektedir. Aksi takdirde herhangi bir dosya yüklemesinde dahi sorun yaşamanız muhtemeldir. Bu yazımızda PHP limitlerinizi artırma yollarını beraber inceleyeceğiz.

Bu Makalede Hangi Konular Var?

Hosting Kontrol Paneli Üzerinden PHP Limitlerini Güncelleme

Eğer bir sanal sunucunuz var ise ve hosting kontrol panelinize root yetkisi ile bağlanabiliyorsanız aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

Cpanel (WHM) Üzerinden Güncelleme İşlemi

Cpanel sistemi üzerinden güncelleme işlemi sağlayacaksanız öncelikle root yetkisine sahip bir kullanıcı olmanız gerekmektedir. Root yetkimizle WHM panelimize giriş sağlıyoruz. Software »MultiPHP INI Editor adımlarını tekip ediyoruz. Gelen ekrandan ister basic moddan ister editor moddan dilediğinizi kullanabilirsiniz. Hangi PHP sürümünün limitlerini güncelleyeceksek PHP sürümünü seçiyoruz ve devam ediyoruz.

Seçtiğimiz PHP sürümünün tüm detayları karşımıza gelecektir. Sayfayı biraz daha alta doğru kaydrdığımızda da PHP limitlerinin olduğu alan karşımıza gelecektir.

PHP Limit Güncelleme Cpanel

Bu bölümdeki yapılandırmaları kendimize göre yapılandırıyoruz. İşlemlerimiz tamamlandığında da sayfanın alt kısmında bulunan Apply butonuna basarak kaydediyoruz.

Plesk Üzerinden Güncelleme İşlemleri

Plesk panelin avantajı PHP limitlerini güncellerken sunucu bazlı değil alan adı bazlı işlem yapabiliyor olmanızdır. Bunun için sol taraftaki menüden Domains (Alan Adları) butonuna tıklayıp hangi alan adından işlem sağlamak istiyorsanız bu alan adının detaylarına giriş sağlıyoruz. Detayların bulunduğu ekran da PHP Settings (PHP Ayarları) butonuna tıklayarak devam ediyoruz.

Gelen ekrandan hangi alanların güncellemesini yapmak istiyorsanız doldurup Tamam butonuna tıklayarak kaydediyoruz.

Yazılımsal Olarak Limit Yükseltme

Eğer yukarıdaki tüm adımları sağladınız fakat PHP limitlerinizin artmadığını/değişmediğini görüntülediniz. Bu durumda yazılımsal bir kısıtlamanız olabilir. Bu durumda aşağıdaki adımları uygulamanız sizler için daha sağlıklı olacaktır.

Htaccess Dosyası Üzerinden Limit Güncelleme

Hangi paneli kullanıyor olursanız olun web sitenizin ana dizininde bulunan .htaccess dosyası bulunmaktadır. Eğer yok ise buradaki bağlantı üzerinden detaylarına erişebilirsiniz. Aşağıda paylaşmış olduğum kodu .htaccess dosyanızın en altına yapıştırarak limit tanımlaması yapabilirsiniz.

Limit değiştirme kodları:

php_value upload_max_filesize 128M
php_value post_max_size 128M
php_value max_execution_time 300
php_value max_input_time 300

php.ini Dosyası Üzerinden Limit Güncelleme

Aşağıda paylaşmış kodu php.ini dosyanıza ekleyerek limitlerinizin değiştirilmesini sağlayabilirsiniz.

Limit değiştirme kodu:

upload_max_filesize = 128M
post_max_size = 128M
max_execution_time = 300

wp-config.php Dosyası Üzerinden Güncelleme

Wordpress sistemi kullanıyorsanız ana dizinde bulunan wp-config.php dosyasının içerisine aşağıda paylaşmış olduğum kodun girişini sağlayarak PHP limitinizin dosya yükleme limitini artırabilirsiniz.

Limit değiştirme kodu:

@ini_set ('upload_max_size', '256M');

Hosting Firmanız ile İletişime Geçin

Paylaşımlı bir hosting kullanımı sağlıyorsanız, hosting firmaları genel olarak PHP limitlerini oldukça yüksek tutmaktadır. Bu durumda yazılımsal çözüm yöntemlerinizi kullanabilirsiniz. Eğer ki tüm çözüm yöntemlerine rağmen hala yükselmediğini görüntülüyorsanız limit değerleri için hosting firmanız ile iletişime geçebilirsiniz. Sizlere en sağlıklı bilgiyi ve yönlendirmeyi sağlayarak yardımcı olacaklardır.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir