Yeni Web Sitelerine Yapılması ve Yapılmaması Gerekenler

newwebsite

Yeni bir web sitesi kurduk ama yapılması gereken şeyler var, yapılmaması gereken şeyler var bir de doğru olduğunu düşündüğümüz yanlış şeyler var. İşte bu yazımızda sizlere bütün bu detaylardan bahsedeceğiz.

1Yapılması Gerekenler

  1. Sitenize sürekli içerik ekleyin: Amacınız ziyaretçiyi uzun süre web sitenizde durdurmalısınız. Yeni açtığınız bir web sitesine direk backlink almak yerine içerik ekleyerek ön planda tutmaya çalışın.
  2. Sitenizi sürekli güncel tutun: İçeriklerinizi sürekli güncel tutmak Google tarafından sizlere bir artı puan katacaktır. İlgilenecek pek zamanım yok sürekli içerik giremem diyenler için de şöyle bir taktik verebilirim. Örneğin içeriğinizde elma ve armut meyvedir şeklinde bir ibare mevcutsa bunu elma, armut birer meyvedir şeklinde güncelleyerek güncel olmasını sağlayabilirsiniz.
  3. Özgün olun: Web sitenizde (ç)alıntı içerik kullanmak yerine özgün bir şekilde makale paylaşımı yapın. Bu durum sizi Google’ın gözüne sokacaktır. (ç)alıntı içerik kullandığınız da Google bunu farkedecek bu hali hazırda benim indexlerimde var deyip sizi daha arka planlara atacaktır.
  4. Web sitenizi spam ile doldurmayın: Web sitenizi oluşturduktan hemen sonra backlinklerle doldurmaya başlamayın. Hedef olarak belirlediğiniz keywordlere de direkt bodoslama dalmayın. Bunu zamana yaymanızda fayda var aksi takdirde Sandbox ile tanışabilirsiniz.
  5. Kaliteden ödün vermeyin: İçerikleriniz ve web siteniz ne kadar kaliteli ve özgün olursa Google sizlere hakettiğiniz değeri verecektir.
  6. Önceliğinizin farkında olun: Önceliğiniz asla ve asla backlink olmasın. Özgün içerik ve makale her zaman sizleri daha ileriye taşıyacaktır. Başlangıçta içeriklerinizi oluşturduktan sonra bir kaç tanıtım yazısı alabilirsiniz ama abartmayın! Alacağınız linkleri direkt footer linklerinden ziyade doğal olarak sizlerden bahsediyor veya öneriyormuş gibi şeklinde tanıtım yaptırmanız sizler için daha iyi olacaktır. Aksi takdirde yine Sandbox yolu gözükür.
Önerilen Yazı
Google Sandbox Nedir? Sandbox’tan Nasıl Çıkılır?

2Yapılmaması Gerekenler

  1. Link değişimi yapmayın: Yeni açılan bir web sitesinde link değişimi yapmayın bu Sandbox tehlikesini artırır. Aynı zamanda aniden içeriklere yüklenmeyin. Google sandığınızdan daha akıllıdır. Yeni açılan bir web sitesine bu kadar çok içerik girilmesini tespit eder ve içeriklerinizin (ç)alıntı olup olmadığını değerlendirmeye alır. Özgün olun ve kaliteyi asla elden bırakmayın.
  2. Backlinke yüklenmeyin: Önceliğiniz web siteniz ve içerikleriniz olsun. Temayı oturtun, içeriklerinizi oturtun, mobil uyumluluğu kontrol edin ve seo alt yapınızı inceleyin. Her şey tamamsa o zaman backlink düşünebilirsiniz. Şu da bir gerçek ki bu işlerin püf noktası sabırdır.

Genel olarak yeni açılan bir web sitesinde yapılması ve yapılmaması gereken şeyleri paylaştık. Burada ki paylaştığımız şeyler yüzeysel olarak anlatılan şeylerdir. Detaylı şekilde anlatımlar ilerleyen yazılarda gelmeye devam edecektir. :)

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık