Bir çok hosting firması ve normal kullanıcılar Plesk panelin son gelen güncellemelerinden dolayı apilerde sorun yaşamaya başladılar. Bundan dolayı da artık bazı firmalar ve kullanıcılar soluğu trial lisans da aldı. Peki bu trial lisans nedir ne fark var gibi kafanızda soru işareti olabilir. Gelin hızlıca bu duruma bakalım.
Bu Makalede Hangi Konular Var?
Plesk Trial ile Ücretli Lisansı Arasındaki Farklar
Plesk Trial aslında her türlü daha avantaj sağlamakta. Plesk’in kendi sisteminde sattığı ve $20.63 satışını yaptığı paketten hiç bir farkı yoktur. Aralarında ki tek fark Trial olduğu için sizlere 15 gün deneme süresi vermektedir. 15 gün bittiğinde ise web siteniz akışına devam eder fakat lisans olmadığı için maalesef panele erişim sağlayamazsınız. Bu da dosyalarınıza maillerinize yapılandırma ayarlarınıza erişemeyeceğiniz anlamına gelir. Trial lisans diğer avantajı da şu ki her 15 gün periyotlarda yenileme yaparak sonsuz kadar kullanım sağlayabilirsiniz. Lisans sürenizin bitimi ise panelinizin üst kısmında bulunan barda mevcuttur.
Ücretsiz Plesk Panel Lisansı Alma Yolları
1Plesk sistemi üzerinden temin etmek
Peki bu lisansı nasıl temin edeceğiz. Aslında bu lisansı temin etmek için Plesk panelin kendi web sitesini ziyaret ederek Try It Free butonuna tıklayıp mail gibi bilgilerinizi girmeniz gerekmektedir. Daha sonra mail onayı sonrasında sizlere kodları iletecek sizlerde bunu panele girişini sağlamanız gerekmektedir. Bu durumun tek bir dezavantajı mevcut. Aynı mailler ile kayıt oluşturamıyorsunuz. Sürekli yeni bir mail giriş yapmanız gerekmektedir. Bunun için de bir temp mail sistemi üzerinden sağlayabilirsiniz.
2SNET üzerinden temin etmek
Son zamanlar da benim favorim ve SNET firması tarafından güzel bir hizmet bana göre. Sizleri sürekli mail kullanımdan kurtararak bunu otomasyon sistemi üzerinden sağlıyorlar. Günde 3 farklı kod üretiliyor ve bu kodlar her gün saat 00:00 da silinerek yeni kodlar oluşturuluyor. Gördüğüm kadarıyla da bu kodlar ortalama bir kaç saat içerisinde tamamlanıyor.
SNET firması VDS kullanan ve Plesk panel kullanan müşterileri için geliştirmiş bu sistemi. Görünen o ki herkese de açık bir şekilde sunulmakta :) İhtiyacınız olan tek şey ise SNET’e kayıtlı olmanız. Gelin bunu uygulamalı olarak inceleyelim.
Öncelikle paylaşmış olduğum bu bağlantıdan Web sitemize giriş yapıyoruz. Karşımıza çıkan ekrandan yeşilimsi Giriş Yap butonuna tıklıyoruz.
Sizleri SNET’in müşteri giriş ekranına gönderecektir. Üyeliğimiz var ise giriş yapıyoruz eğer yok ise alt kısımda Yeni Hesap Oluştur butonuna tıklayarak kayıt oluyoruz.
Açılan ekrandan yukarıdaki Hizmetler sekmesinin altında Ücretsiz Plesk Lisansı butonuna tıklayarak ilk giriş yaptığımız sayfaya yönleniyoruz.
Geldik lisansları alacağımız bölüme :) Bu ekrandan direkt alt kısımda bulunan kopyala butonuna tıklayarak lisansınızı kopyalayabilir veya yeni kod butonuna tıklayarak hali hazırda oluşturulmuş kodlardan bir tanesini seçebilirsiniz.
Bir sonraki yazımızda bu aldığımız kodları plesk panele nasıl işleyebiliriz bundan bahsedeceğiz. Konuları takip etmeyi ve kafanızdaki soruları yazmaktan çekinmeyin :)