Plesk SSH ile Yedek Dosyalarını Temizleme

Plesk sisteminin ilk kurulduğunda anda genel olarak varsayılan ayar otomatik yedeklemeler açık olarak sunulmaktadır. Bu durumda kısa bir süre içerisinde disk alanımızın hızlı dolmasına ve bir süre sonra başta 500 Plesk Exception Database hatası olmak üzere bir çok hataya sebebiyet vermektedir. Disk alanımızın dolu olup olmadığını kontrol etmek için Centos 7 işletim sistemine sahip bir sunucuda aşağıdaki kodu yazmanız yeterlidir.

df -h

Bu kod sayesinde hangi alan da ne kadar boş yer kaldığını görüntüleyebilirsiniz bizler için önemli olan kısım ise “/” şeklinde olan bölümdür. Çünkü tüm plesk dosyalarınız ilgili alanda olacaktır. Eğer ki diskiniz dolduysa muhtemelen karşılacağınız ekranda bu şekilde olacaktır.

Görünen o ki diskimiz tamamen dolmuş. Eğer böyle bir durum var ise Plesk panelinizin erişimi de kaybolacak ve bu durumda imdadımıza yetişecek olan SSH bağlantımız olacaktır. Plesk sistemi bu tip gereksiz dosyaları ve yedek dosyalarını genel olarak dumps klasörüne kaydetmektedir. Bu durumda bu klasörün içerisini tamamen temizlemek için aşağıdaki kodu yazıyoruz.

cd /var/lib/psa/dumps && rm -rf *

Bu kod yukarıdaki bahsetmiş olduğumuz klasörü temizleyecek aynı zamanda diskte yer açıldığı içinde giriş ekranında bir hata alıyorsak bunlarda yok olacaktır. Temizleme işlemi sunucu durumunuza göre birkaç saniye içerisinde tamamlanacaktır.

İşlemleri tamamladığımızda tekrardan df -h komutumuzu yazarak kontrol sağlıyoruz. Temizlik işlemi tamamlandığında muhtemelen karşılaşacağınız ekran da bu şekilde olacaktır;

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık